Michele Mušković

Odvjetnik

Michele Mušković pridružio se timu Odvjetničkog ureda Korotaj 2019. godine. Zvanje magistra prava stekao je diplomirajući sa statusom iznimno uspješnog studenta na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2014. godine. Svoje daljnje školovanje nastavlja 2018. godine upisom Poslijediplomskog studija „Financijsko pravo trgovačkih društava“ na Pravnom fakultetu sveučilišta u Rijeci.

Nakon početnog rada u odvjetničkom uredu, Michele je svoje profesionalno iskustvo u području gospodarstva stekao radeći na pravnim poslovima kompanije Aminess hotels&campsites, gdje je osim u pravnom segmentu korporacijskog poslovanja, radio i na projektima iz područja ljudskih resursa i investicija. Rad u rastućoj turističkoj kompaniji omogućio mu je stjecanje znanja u području prava društava, trgovačkog prava, financijskog prava, poreznog prava, obveznog prava, radnog prava, kao i upoznavanje s korporativnom kulturom i organizacijom te načinom upravljanja i vođenja projekata. 

Pravna područja i poslovi od njegovog osobitog interesa predstavljaju transakcije koje uključuju akvizicije i prodaje trgovačkih društava, transakcije prijenosa i preuzimanja poslovanja, međugeneracijski prijenos i nasljeđivanje businessa, dubinske analize (due diligence), statusne promjene trgovačkih društva, zajednički poduhvati, investicijski projekti i gradnja, financijsko pravo i porezno pravo.

E-mail: michele.muskovic@korotaj.com

Obrazovanje: mag.iur., Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Jezik: hrvatski, engleski, talijanski

Scroll to Top